Vad krävs för att öppna kattpensionat?

Vad krävs för att öppna kattpensionat?

Om man tycker att katter är det bästa som finns så kanske man funderat på att öppna ett kattpensionat. Tänk att få ägna dagarna åt att klappa och borsta katter och få ansvaret att ta hand om andras katter som om de vore ens egna. Att driva ett eget kattpensionat kan vara alldeles underbart men innebär givetvis också mycket jobb. Dessutom finns det en hel del regler utfärdade av Jordbruksverket som man måste följa. Det är självklart viktigt att en föreståndare för ett kattpensionat har den kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna ta hand om andras katter på bästa tänkbara sätt.

 

 

Utbildningskrav och lämpliga lokaler

 

Idag ställer Jordbruksverket utbildningskrav på de personer som vill driva kattpensionat. Kravet finns givetvis för att säkerställa att de katter som ska bo på pensionatet kommer att få den vård och omsorg som de behöver för att må bra. Har man gått naturbruksprogrammet på gymnasiet med någon typ av profilkurs som är inriktad på just katter kan det vara en bra grund. Annars finns det faktiskt speciella kurser för den som vill starta kattpensionat. Kursen innehåller bland annat katters beteende och etologi, stress hos katt, doftkommunikation, smittspridning samt vilka djurskyddslagar som gäller. Förutom utbildningskravet finns givetvis regler för hur lokalerna ska var utformade för kattpensionatet.

 

Besök olika kattpensionat

 

Är man nyfiken på hur det är att driva ett kattpensionat är det ingen dum idé att besöka ett antal olika. Kanske kan man fråga om man får vara med under en dag? Då får man en god inblick i hur verksamheten går till och ser vilka jobb man kan förvänta sig. Ett exempel på ett Kattpensionat i Stockholm man kan besöka är Norra Stockholm Katt och Hund Hotell. Om man vill veta mer om dem kan man kika in på deras hemsida https://kattochhund.com/

Stäng meny