Pensionat i Stockholm för katter

Pensionat i Stockholm för katter

När en katt kommer till ett kattpensionat så kan den först vara lite försiktig och misstänksam. Men det är något som snabbt går över. För det är som ett hotell för husdjuret där den får all uppmärksamhet och allt omhändertagande som går att önska. 

Så fort katten har bott in sig finns det massor att upptäcka. En del kattpensionat har till och med separata uterum till alla katter, där de kan få frisk luft och spana in alla fåglar som flyger förbi. Kanske också träffa och prata en stund med sina grannar i boxarna vid sidan om.

 

Något som känns igen

Då man lämnar in sin katt på ett kattpensionat i Stockholm är det bra om man tar med lite saker som katten känner igen från hemmet. Det kan vara en kattbädd, en filt, mattes gamla tröja och lite leksaker som katten tycker om. 

Många kattpensionat har mat som ingår, men om katten har några speciella matbehov så kan man även ta med sig det till pensionatet. Det kan vara att katten är kinkig med maten eller att den har något tillstånd som gör att den behöver äta speciell mat.

 

 

Stannar gärna kvar

När dagen kommer för hemfärd så är det inte ovanligt att katten hellre vill stanna kvar. Den har gjort sig hemmastadd och tycker att det kan vara mycket trevligt med alla kompisar och den uppmärksamhet som kattpensionatet ger. För ägaren kan det kännas tråkigt att den kära familjemedlemmen verkar vilja stanna kvar istället för att komma med hem. Men det är inget att oroa sig för.

Så fort man kommer hem så är katten tillfreds med att vara hemma igen. Och det kan ju vara skönt att veta att den inte farit illa. Istället kan man känna sig trygg med att katten mår bra även nästa gång man behöver nyttja ett kattpensionat.  

Stäng meny