Fårskinnets egenskaper är fantastiska

Fårskinnets egenskaper är fantastiska

Ja, det är faktiskt så. Fårskinnet har många fördelar och kan användas till mycket saker. Många väljer att ha ett fårskinn i barnvagnen till exempel, både under sommar och vinter. En av fårskinnets absolut bästa egenskaper är att det värmer när det är kallt ute och kyler när det är varmt ute. Hur bra är inte det? Det är mjukt, gosigt och har rätt sorts temperatur för barnet som sover i den lilla barnvagnen. På grund av att Fårskinn absorberar fukt så avges energi, vilket då gör att skinnet inte känns fuktigt trots det höga vatteninnehållet. 

 

Lättskött och smutsavvisande

Den här typen av egenskap, att kunna hålla vattenånga gör att vi kan reglera vår kroppstemperatur. Det gör att fårskinnet i stort sett inte behöver tvättas eftersom att det är smutsavvisande. Fårskinn är väldigt lättskött och det räcker gott om man bara skakar ur och vädrar det då och då. Om man mot förmodan måste tvätta fårskinnet så kan man använda sig av ljummet vatten och någon mild tvål eller ett annat medel som lämpar sig väl för just den här typen av material. Glöm inte att sträcka fårskinnet i vått tillstånd och låt det sedan torka helt torrt. 

 

 

Vad kan man ha fårskinnet till?

När man har gjort rent sitt fårskinn och det har fått torka torrt ordentligt så kan man använda sig av en mjuk borste för att borsta fällen med. Då blir det fint och nästan precis som nytt igen. Det är inte bara fårskinnsfällar som kan göras av fårskinn. Tofflor, vantar och en massa annat som till exempel gosedjur kan göras av fårskinn. En del väljer att köpa ett fårskinn av en lokal försäljare för att sedan ha i soffan eller framför den öppna spisen, enbart i dekorativt syfte. Det är väldigt vackert att ha en fårskinnsfäll framme i rummet.

Stäng meny