En säker bur i bilen till hunden

En säker bur i bilen till hunden

Om en olycka skulle inträffa så är hunden mycket oskyddad. Till skillnad mot människor som sitter i bilstolar och har bälte på sig, så är hunden oftast lös. Skulle man därför panikbromsa så åker hunden rakt in i vindrutan med hög kraft. Och skulle bilen välta så kan man själv tänka vad som då händer.

Därför är det klokt att skaffa något som gör att hunden är så pass skyddad som det är möjligt. Men även att övriga i bilen är skyddade. För tänk om man skulle krocka i hög hastighet. Då är det en hund av varierande storlek som kommer farande. Rakt in i nacken eller huvudet på de framförvarande.

 

Svårt att sitta still

Det finns flera olika lösningar för säkerhet i bil gällande hundar. Några av dem innebär att man fäster hunden i bilbältet med hjälp av en sele eller halsband. Det är ett mycket säkert sätt att transportera hunden på. Men vissa hundar tycker inte om att vara så pass fast som de då blir. De vill gärna kunna röra sig lite mer. 

Väljer man därför istället att montera en bilbur hund i bagageutrymmet så kan man inreda den som man vill. Man kan ha matskål, vattenskål och en mjuk filt eller kudde. Det beror förstås på hur stor hunden respektive bagageutrymmet är. Då kan familjens fyrbente vän snurra och röra sig precis hur som helst.

 

Fast eller lös

Om man har större hundar eller ofta har hunden med sig, så kan man välja en fast montering i bagageutrymmet. Men även en bur som står lös kan fungera lika bra. Ifall den är så pass stor att den inte har möjlighet att förflytta sig framåt i bilen vid en krock. Det finns fördelar med båda typerna. Som att den fasta är mer säker och inte skadar bilens interiör. Medan den lösa går att ta ut lättare.  

Stäng meny