Djur i Stockholm trivs i djuraffären

Djur i Stockholm trivs i djuraffären

Det är underbart att ha djur. Samtidigt behöver vi lite hjälp för att göra djurens liv så innehållsrika och friska som de förtjänar att vara. Då bär det bra att det finns djuraffärer. Sådana finns i hela landet. Det går inte att missa en djuraffär i Stockholm eller i Malmö till exempel, om man ens försökte.  

Djuraffärer luras lite av sitt namn. Det är sällan numera som du faktiskt kan köpa levande djur i en djuraffär. Istället består utbudet snarare av tillbehör som till exempel aktiveringsleksaker, mat, sovplatser, godis, koppel och mycket annat. Egentligen allt som både är fundamentalt för djurets hälsa och sådant som bara är praktiskt eller rent av roligt går att hitta i en djuraffär.  

Kanske är det bästa med djuraffärer att djuren faktiskt får lov att följa med in. Det är inte direkt alla affärer och butiker som du får lov att ta med din hund. Men i djuraffären går det bra. Då kan hunden gå runt och lukta på alla roliga grejer och själv vara med och välja ut de bästa leksakerna. När du ska betala bjuder expediten din lilla pälskling på en godisbit så han eller hon aldrig vill gå därifrån. 

 

Personalen har ofta djur 

Det är svårt för att inte säga omöjligt att berika sitt djurs liv utan att gå till djuraffären då och då. Visst, du kan ge din hund eller råtta ett mjölkpaket att leka med. Och det är kul där och då några minuter och absolut ett värdefullt komplement. Men för de riktigt varaktiga grejerna behöver man söka extern produktion. 

En annan bra sak med djuraffärer är att personalen alltid är så engagerad. Många av dem har djur själva. Det är värdefulla egenskaper som djuraffärerna tar med sin in i deras butiker på nätet. Avstånd ska aldrig behöva vara anledning att inte ge ditt djur vad det behöver.

Stäng meny