Därför behöver hästen en utebox

Därför behöver hästen en utebox

På många sätt är hästar inte särskilt mycket annorlunda än dig själv och andra människor. De har två ögon, en mun, två lungor och ett hjärta. De andas luft, precis som du gör. Av exakt den anledningen kan man inte ha en häst inomhus hela dagarna. Absolut inte i en lägenhet eller ett bostadshus. Det vore fullständigt katastrof. Men inte ens i ett stall eller en inomhusbox kan en häst stå för länge utan att det kommer att påverka den negativt.

En häst behöver utrymme i en utebox. En utebox där den fortfarande kan få andas frisk luft när den inte är i hagen. Där den utan att begränsas av en instängd miljö kan tas om hand av dig som ägare. En utebox där hästen kan få titta ut från ett fönster och kika på vad som händer utanför stallet. Hålla koll på omgivningen. Inte stå inomhus och stirra rakt in i väggen varje dag.

 

 

Hästen förtjänar frisk luft

Du bör ha en sak klar för dig. Hästen har inte valt att bo i ditt stall. Den bor där för att du har valt det. Då är väl det allra minsta man kan begära att du gör allt som står i din makt för att hästens vistelse ska bli så bra som möjligt. Att erbjuda kusen en utebox att stå i kan vara en del av det paketet. Som till exempel en sådan som man hittar på uteboxen.se.

Som sagt, hästen vill och behöver ha frisk luft. Den är inte annorlunda än du är. Den kanske till och med behöver mer frisk luft. Att förneka hästen att kunna vistas i en utebox är inte schysst. Gör världen din häst lever i så bra som det går. Läs mer om uteboxar på den här hemsidan: https://www.uteboxen.se/uteboxar/.

Stäng meny